tiistai 7. heinäkuuta 2009

Matkustamista

Blogistaniassa ovat viime aikoina kuvanneet matkoja - ei niinkään matkailumatkoja, vaan siirtymisiä paikasta A paikkaan B. Kukin omalla tavallaan. Kauppareissu on saattanut olla pelkkiä kukkakuvia. Minä ylen arkisena ja tavallisena ihmisenä kuvasin sen joka ikinen päivä toistuvan matkan - työmatkan:

Tästä se alkaa, puolinukuksissa pyörätallista, oman kulkupelin kanssa.

Tässä kohdassa painellaan kamalalla vauhdilla Utinkatua alas, edessä Tehontien risteys ja vanhan Karjaportin rakennukset (mitähän kaikkea siellä nyt onkaan). Parikymmentä vuotta sitten aamulla tässä kohtaa ihailtiin (?) Kouvolan Sahan palamista.

Joka päivä mennen tullen kiroilen sitä miksi tämänkin kuvatuksen vielä pitää seisoa tässä. Olkoon vaikka kuinka perinteinen ja vanha Viipurin Autolan rakennus. Kyllä tästä ovat säilytysarvot kadonneet jo vuosia sitten. Siis perinteisellä Kouvolan meiningillä matalaksi vaan - tässä olen kyllä sitä mieltä.


Nyt pitää tehdä valinta: menenkö Jaakonpuiston läpi vai käännynkö oikealle Salpausselänkadulle. Ennen tämä edessä oleva rakennus oli Kauppaoppilaitos, sitten Liiketalousinstituutti, nimi vaihtuu viiden vuoden välein. Mikähän se nyt onkaan virallisesti. Siis tarkistuskuvaus on paikallaan.


Tällä kertaa valitsin Jaakonpuiston, kuvaan sitten minäkin vähän kukkia! Ja nyt ollaankin jo keskikaupungilla ellei törmätä koirien talutushihnoihin tai muihin esteisiin.


3 kommenttia:

  1. Hyvä aihe! Dokumentti arkisen tavallisesta työmatkasta ei kuulosta eksoottiselta, mutta sisältää enemmän kun matkalainen huomaa päivittäin rekisteröidä muistiinsa. Valokuvilla tallentuu ympäristöä joka muuttuu hitaasti vuosien kuluessa. Sama sarja kuvattuna eri vuodenaikoina pakkashuurussa, ruskassa kaatosateessa, helteessä aamuauringon nousuvalossa ja iltaruskon tunnelmissa. Kaikki sarjat erilaisia ja ympäristön hidas uudistuminen myös rakennuksissa tallentuu. Toivottavasti saamme jatkoa joskus hienolle idealle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Mr. Metsä! Taidankin hyödyntää tuon vuodenaikateeman. Toivottavasti tämä blogi vain pysyy hengissä vuodenaikojen vaihtumiseen saakka, postaukset tuntuvat olevan vain muutaman kuvailijan varassa. No, pohjoisen mies Petri taistelee kyllä hajoavien tietokoneiden kanssa mutta TuuliHalo, oletko kuulolla? Kamera käteen ja ulos heti

    VastaaPoista
  3. Tuttuja maisemia olet kuvannut! :) Huomasin, että uusi kangasputiikki on putkahtanut esiin. Toivottavasti asiakkaat löytävät sen ja käyvät siellä ettei koko myymälästä tule outlet. :)

    VastaaPoista