torstai 2. heinäkuuta 2009

Ikuisen rauhan tyyssija

Kouvolan vanha hautausmaa on yksi viehättävimpiä ja parhaiten hoidettuja hautausmaita Suomessa, ainakin siinä piirissä arvioituna, mitä itse olen kierrellyt. Joka kesä on pakko pari kertaa käydä iltakävelyllä vaikka omaisten hautoja täällä ei olekaan.


Matti Peltokangas: Muisto

Joka puolelta löytyy pieniä yksityiskohtia. Onneksi hautakiviinkin pyritään hakemaan persoonallista otetta. Itse ole ihastunut niihin muutamiin joissa vainajan nimi on hänen oma nimikirjoituksensa kaiverrettuna.


Linnut ja pikkuenkelit ovat suosituimpia aiheita.Kukkien ja muun kasvillisuuden paras aika on juuri nyt. Seurakunnan hoitamat haudat on saatu kesäkuntoon ja omaisten itse hoitamilla haudoilla monivuotiset kukat kukoistavat.


90 vuotta, pitkälti yli 10 000 vainajaa (yksikään vielä levoton sielu ei ainakaan voi valittaa seuran puutetta, uskon siihen että edesmenneitten henget ovat hautausmailla läsnä).


1 kommentti:

  1. Hautausmaat ovat minunkin lempipaikkoja. Siellä vaan on niin mukava rauhassa tepastella ja katsella. Lomalla tuli piipahdettua Turun Kakskerran hautuumaalla ja Viitasaaren kirkolla tuli käytyä "tervehtimässä" sukulaisia.
    Sekä Kakskerran että Viitasaaren hautuumaista on mainittava se ihanuus, että molemmat ovat veden rannalla.

    VastaaPoista