perjantai 26. kesäkuuta 2009

Tehas 1955

Lupiini juurrutettiin Kymenlaaksoon Saviniemen pelloille tulevaan Kouvolan kaupunkiin vuonna 1955 kun iskä sai tehtaalta töitä. Kukaan ei kysynyt minulta haluanko muuttaa pois Helsingistä. Juna toi muun roinan mukana.

Mylsäläisille tämä on aina tehas. Kuusaalaiset puhuvat omastaan Yhtiönä sillä tavalla että se vaikuttaa isolla alkukirjaimella kirjoitetulta sanalta. Paljon on vettä virrannut Kymijoessa kun Myllykosken Paperitehdas kehittyi ja kasvoi ja kansainvälistyi nykytilaan jossa kärvistellään kannattavuusongelmissa uudella nimellä - Myllykoski Oy tai Myllykoski Paper, aina sen mukaan mistä puhutaan - ja henkilökunta odottaa tulevaisuuden tulemista – nähdäänkö täällä myös voikkaa-ilmiö vai näivetytäänkö vain muuten.

Piippuja on tullut pari lisää. Tämä kuva on skannattu vuonna 1955 painetusta tehdasta ja paikkakuntaa esittelevästä lipareesta. Niin nostalgisia kuvia.

Edit. vähän myöhemmin: Ai että kuulostaa hauskalta tuo "Saviniemen pelloille tullut Kouvolan kaupunki".

1 kommentti:

  1. Kyllähän sitä haluaisi kuvitella että ennustukset eivät pidä paikkaansa. Mutta pahaltahan se taitaa Myllykoskenkin tulevaisuus näyttää.
    Sama on Anjalan paperitehtaan kanssa. Jos ei nyt pelossa niin ainakin epävarmoissa tunnelmissa joutuvat varmasti työntekijät elelemään.
    Siinä sitten onkin homma nostaa nämä kylät jaloilleen jos tehtaat kupsahtavat ja kuopataan.

    Tässä sulle muutama kuva ..http://www.panoramio.com/photo/24771623

    VastaaPoista