sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kasvikatsaus ja vähän valokuvaamisesta

Kouvolassa kasvaa kaikenlaista, syksylläkin, kuten kuvasta näkyy.

Oikeastaan oli tarkoitus kirjoittaa valokuvaamisen helppoudesta ja vaikeudesta, johon antoi kimmokkeen lukijamme Viruksen postaus. Johon siis alun perin minun piti laittaa kommentti mutta tästä tulee nyt vähän omaa tajunnanvirtaa.
Siinä kuvassa on varustelukierteen alku vaikka ei ystävämme ehkä sitä tunnusta. Ensin kyllä HN… toi mieleen jotain sikaflunssaan viittaavaa – ennen kuin silmiin osui Nikon. Ja siinä vaiheessa ainakin minä kimmahdin puoli metriä taaksepäin pelkästä kauhusta.

Silloin muinoin – ennen digikamera-aikaa – Miehellä oli kameralaukku. Siinä kulki runko, kaksi putkea ja kaikenmaailman linssin päälle pantavia läpyköitä, filmirullia täysinä tai tyhjinä, ynnä muuta ilmeisesti tarpeellista tavaraa. Matkoilla hän sitkeästi raahasi laukkua mukanaan, ainakin jossain määrin:

- pidäs tota, mä vaihdan putken
- kannas tota, mun tarttee nyt etsiä hyvä kulma
- annas uusi filmi, tässä menee viiminen nyt
- en mä voi sitä laukkua kantaa kun mä otan kuvia ja sä et ota
- jne ja jne

Lopuksi minä yleensä karjuin suoraa huutoa etten mä kanna enää mitää s….nan laukkua, kanna itte, ne on sun kamoja, mäkin haluan nyt kulkee ilman mitään painolastia. Ja minua katsottiin sitten todella ärsyyntyneenä kuin jotain idioottia.

Nyt meillä on molemmilla oma digikamera. Ihanaa! Minä saan rauhassa kuvata yksityiskohtia kun Mies kuvaa laajoja maisemia, joissa se yksityiskohta saadaan esille kun tietokoneella vähän zoomaa. Siis niissä on joku hieno asettelu.

Kuvaaminen varmasti jatkuu. Vaikka tuleekin syksy. Lupiini kuihtuu nyt tässä blogissa lievään talviuneen. Syynä on yksinkertaisesti ajan puute. Omat ja työasiat syövät juuri nyt liikaa, aikaa jää vain Blogistaniassa lukuseikkailuihin, omaa tuotosta ei synny. Kommenttilootissa tulen kyllä jatkossakin riehumaan, ja joskus saatan päräyttää tännekin jotakin.

Tämä blogi ei kuihdu, kanssabloggaaja jo metsästää uutta sielua. Ja varmasti löytää.

6 kommenttia:

 1. Mikä varustelukierre......? ;D
  Mulla on kaks runkoo, salama, seittemän objektiivii, kamerareppu ja -laukku. Nyt toistaseks. Ei ne tietenkää kaikki yhtäaikaa mukaan kulje. Jotenki tota kamaa vaan kertyy pikkuhiljaa. HöhHöh.

  VastaaPoista
 2. Just! Sen takia minullakaan ei ole ns.kunnon kameraa,kun en kestä kuletella mukana mitään. Käsilaukkukin on ihan sukasta. Taskuun olis mahduttava kaikki tarpeellinen :)

  VastaaPoista
 3. Älkääpäs kuulkaapas. Helposti ja huomaamatta se kameralaukku olalla kulkee. Esim. koko tän viikonlopun raahustin sen kans ympäri Tykkimäen moottorirataa eikä tehny yhtää huonoo. Oikeestaa en lähe paljo mihkää ilman sitä.

  VastaaPoista
 4. Mihin ihmeeseen voi tarvita seittemän erilaista objektiivia... Onkos se niikun yksi jokaiselle viikonpäivälle...:) Mutta papukaijamerkin ansaitset siitä että ite kannat koko laukun!

  VastaaPoista
 5. Tottakai niitä tarvitaan. Oikeesti mulla on aktiivikäytös vaan neljä niistä. Niitä vaan kertyy ku tulee hommattuu parempii.

  VastaaPoista
 6. Todella hieno kuvakollaasi. Hyvin sopusoinnussa!
  Nousee suosikkien kärkeen. Hienoa työtä!

  VastaaPoista