torstai 27. elokuuta 2009

Hieno menneisyys, huonompi tulevaisuus

Kasvi on taas kirjoittanut hienon jutun 25.8.2009, "Sä muistatko metsätien". Kannattaa lukea. Täällä keskellä Suomen paperiteollisuusaluetta voi tulevaisuus olla vuosi vuodelta epävarmempi. Tämä kehitys koskettaa monia kouvolalaisia, jos ei itseä, niin varmasti läheisissä on joku, joka itse käy muutosta läpi.

Kuvassa on tietenkin Myllykosken paperitehtaitten kokonaisuus, eihän sekään enää ole vain Myllykosken Paperitehdas. Toimitaan monilla nimillä, monissa maissa.
Itse elin suuren osan elämääni tehtaan varjossa, isä teki oman työuransa tuolla sokkeloissa.

Kuva on aika hyvä, vaikka itse sanonkin!

4 kommenttia:

 1. Juuri tästä kulmasta on tehtaan silhuetti piirtynyt mieleeni. Aina rantatieltä taajamaan saavuttaessa näkymä on juurikin tämä.
  Hyvä kuva tosiaan!

  VastaaPoista
 2. Suomalainen paperiteollisuus (ja varsinkin sen etujärjestöt) on elänyt jo kauan aikaa menneisyydessä eikä ole huomannut maailman muuttuvan ympärillään. Kilpailukykyä ei enää voida pelastaa devalvaatiolla kuten 1970-luvulla. Edessä on vain kivulias sopeutuminen uuteen todellisuuteen. Kaikki muutkin alat joutuvat sopeutumaan globaaliin talouteen, jossa työ menee sinne, missä sen hinta on alhaisin. Miksi paperiteollisuus olisi poikkeus? Miksi ulkomailla ostettaisiin suomalaista paperia, jos saman laatuista saa Etelä-Amerikasta edullisemmin? Mikä on suomalaisen paperiteollisuuden kilpailuetu, joka houkuttaisi suomalaisen paperin ostoon? Minä en tiedä, hinnalla ei ainakaan pystytä kilpailemaan.

  VastaaPoista
 3. Vielä jaksaa pari piippua tupruttaa. Vaan tuskin kovin kauaa enää.

  VastaaPoista